ABDULLAH AKÇA İLK-ORTAOKULU TARİHÇESİ

Okulumuz 1962/1963 öğretim yılında yöre  halkı ve devletin katkısıyla tek derslikli binada eğitim-öğretime başlamıştır. 1996/1997 öğretim yılına kadar bu binada çalışılmıştır.

1997/1998 eğitim öğretim yılından itibaren 400 metrekare alan üzerine 4 kat ve 13 derslik ile şimdiki yerinde eğitim-öğretim yapmaya başlamıştır. 1997/1998 eğitim öğretim yılında kesintisiz sekiz(8) yıllık ilköğretim uygulaması ile birlikte normal öğretime geçmiştir. 1997/1998 öğretim yılında Durak,Denizler,Çayören,Issızören,Karaardıç köylerinin öğrencileri taşıma kapsamından çıkarılmıştır.

Okulumuzun yeni binası 1996 yılında Bursa'dan hayırsever işadamı AKCAN KUYUMCULUK sahibi Müslüm AKÇA tarafından yapılmış olup okulumuza isim olarak da hayırsever işadamının babasının ismi olan ABDULLAH AKÇA İLKÖĞRETİM OKULU adı verilmiştir. 2005/2006 eğitim öğretim yılı başında İl Özel İdaresi taraından okulumuzun iç,dış boyası ,badanası yaptırlmış ve pencereleri PVC yaptırlmıştır.Ayrıca çatı izole edilmiştir.Eski okul binası tadilattan geçirilerek yemekhane olarak kullanılmıştır. İlçemizin 2006 yılından itibaren mecburi hizmete girmesiyle birlikte okulumuzun öğretmen ihtiyacı karşılanmaya başlanmıştır. 2020/2021 eğitim öğretim yılı itibariyle Durak,Denizler,Davutlar,Sarıyar,Issızören,Hereke,Kocakavacık,Karaardıç mahallelerinden taşıma yoluyla toplam 49 öğrencimiz gelmekte olup okulumuzun bulunduğu köy olan HarmancıkDemirci'den 1 öğrenci okulumuzda eğitim görmektedir.